top of page

Yönetilen Tezler

.

Yüksek Lisans (29 adet)

 

Eyrikaya, E. (2024). Psikopatolojinin Tespitinde Yeni Bir Yaklaşım: Makine Öğrenmesiyle ve Derin Öğrenmeyle Dilin Analizine Dayalı Psikopatolojinin Tespiti. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Nevruz, H. (2023). Üniversite Öğrencilerinde Çocukluk Çağı Travmaları, Varoluşsal Kaygı, Algılanan Sosyal Destek Ve Depresif Belirtiler Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Torunoğlu, A.Ö. (2023). Psikolojik Belirtilerin Riskli Davranışlarla İlişkisinde İçselleştirilmiş ve Sosyal Damgalanma, Kontrol Odağı, Umut ve Öz-Şefkatin Etkisi: Türkiye Üniversite Örnekleminde Bir İnceleme, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Uzbaş Uğur, E. (2021). Üniversite Öğrencilerinde Bağlanma Stilleri, Öz Şefkat, Stresle Başa Çıkma Tarzları ve Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkiler. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Balamir, F. (2020). Farklı Fakülte Öğrencilerinde Algılanan Ebeveyn Kabul-Reddi Ve Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkide Öz Yeterliğin Aracı Rolünün İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Temelcioğlu - Tunalı, E. (2020). Aleksitimi ve Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkide Yaşantısal Kaçınma ve Duygu Düzenleme Güçlüklerinin Aracı Rolü. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Tiryaki-Güven, S. (2020). Psikolojik Belirtilerin Yordayıcısı Olarak Sosyal Problem Çözme, Aile İşlevselliği ve Benliğin Ayrımlaşmasının Rolünün İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

İnci-İnce, Ş. (2020). Üniversite Öğrencilerinde Algılanan Ebeveyn Kabul-Reddi ile Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkide Reddedilme Duyarlılığı ve Duygu Düzenleme Güçlüğünün Aracı Rolünün İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Tamcan, G. (2019). Beş Faktör Kişilik Özelliklerinin Genel Psikolojik Belirtisellik İle İlişkisinde Öz-Duyarlık Ve Algılanan Sosyal Desteğin Rolü. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Abacı, F. D. (2018). Ebeveyn Kabul-Reddi ile Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkide Duygu Düzenleme ile Kişilerarası Problemlerin Rolü. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Çap, D. (2017). Psikolojik Belirtilerin Yordayıcısı Olarak Duygu Dışavurumu Ve Ailesel Kontrol. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Kahramanol, B. (2016). Aleksitimi, Öfke Ve Öfke İfade Tarzları İle Stresle Başa Çıkma Tarzları Ve Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Bayat, B. (2015). Algılanan Ebeveyn Kabul-Reddinin Yetişkinlik Dönemindeki Psikopatoloji İle İlişkisi: Kontrol Odağının Ve Benlik Kurgularının Aracı Rolü. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Pektaş, E. (2015). Üniversite Öğrencilerinin Algıladıkları Ebeveyn Kabul-Reddi ile Depresyon ve Sürekli Kaygı Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Duygu Düzenleme Güçlüklerinin Aracı Rolü. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Yüksel, Ö. (2013). Kadınlarda Evlilik Uyumu ve Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkide Baş Etme Biçimleri ve Toplumsal Cinsiyet Rolü Tutumlarının Aracı Rolleri. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Dilsiz, H. (2013). Bebeklik ve Erken Çocukluk Dönemi Uyumsal Yeme Davranışı ve Beslenme Süreci Anne Tutumları Ölçekleri Geliştirme Çalışması. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Ankara Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı.

 

Kılıç, M. (2012). Üniversite Öğrencilerinin Algıladıkları Ebeveyn Kabul-Reddinin Öfke İfade Tarzı ve Depresif Belirtiler ile İlişkisinin Ebeveyn Kabul ve Reddi Kuramı Çerçevesinde İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Ataman, E. (2011). Stres Veren Yaşam Olayları Karşısında Bilişsel Duygu Düzenleme Stratejilerinin Depresyon ve Kaygı Düzeyini Belirlemedeki Rolü. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Karagöz, B. (2010). Bir Grup Alkol veya Madde Bağımlısında Kendini Yaralama Davranışının İncelenmesi: Erken Çocukluk Dönemi İstismarı ve İhmali ile Duygu Düzenleme Güçlüğü Faktörleri. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Neziroğlu, G. (2010). Ruminasyon, Yaşantısal Kaçınma ve Problem Çözme Becerileri ile Depresif Belirtiler Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Ergin,B.E. (2009). Kişilerarası Problem Çözme Davranışı, Yetişkinlerdeki Bağlanma Biçimleri ve Psikolojik Rahatsızlık Belirtileri Arasındaki İlişkiler. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Vatan, S. (2008). MMPI-2 İle Ölçülen Psikopatolojinin Yordayıcısı Olarak Problem Çözmenin, Umutsuzluğun, Çaresizliğin ve Talihsizliğin İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Sarı, S. (2007). Sürekli Kaygının Yordayıcıları Olarak Belirsizliğe Tahammülsüzlük, Endişe ile İlgili İnançlar ve Kontrol Odağının İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Haksal, P. (2007). Acil Servis Personelinde Görülen İkincil Travmatik Stres Düzeyinin Disosiyasyon Düzeyi, Sosyal Destek Algısı ve Başaçıkma Stratejileri Açısından İncelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Çağın, Ö., (2006). Obsesif Kompulsif Belirtilerin Yordayıcıları Olarak Obsesif İnançlar, Girici Düşünceleri Yorumlamada Yanlılık ve Stresle Başa Çıkma Yollarının Bilişsel Model Çerçevesinde incelenmesi. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Gözene, Ö. (2002). Riskli alkol kullanan üniversite öğrencileri ile riskli alkol kullanmayanlarda, stresli yaşam olayları, iç-dış kontrol odağı inancı ve öğrenilmiş güçlülük değişkenlerinin ilişkilerinin incelenmesi”. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Tosun, A. (1999). Depresif duygu durumu olan ve olmayan kişilerin, örtük bellek görevinde duygu durum tutarlı bellek yanlılığı açısından karşılaştırılması. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Gül, S. (1999). Baş ağrısı olan kişilerin depresyonun bilişsel ve duyuşsal boyutları yönünden depresyon hastaları ve normallerle karşılaştırılması. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Gür, A. (1996). Ergenlerde depresyon ve benlik saygısı arasındaki ilişki. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

 

Doktora (12 adet)

 

Say, G. (2024). Ebeveynleşme ile Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkide Mükemmeliyetçilik ve Kontrol Odağının Aracı, Benliğin Farklılaşması ve Tek Ebeveynli Olmanın Düzenleyici Etkisinin İncelenmesi. Yayınlanmamış Doktora Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı, Ankara.

 

Bilekli-Bilger, İ. (2022). Ortoreksiya Nervoza Ölçeklerinin Uyarlanması ve Ortoreksiyanın OKB, Yeme Bozukluğu, Depresyon, Kaygı ve Stres, Genel Psikolojik Belirti Düzeyi, Sağlık Kaygısı, Beden Algısı ve Benlik Saygısı ile İlişkilerinin Nicel ve Nitel Yöntemlerle İncelenmesi.  Yayınlanmamış Doktora Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı, Ankara.

 

Oktay, F. (2022). Aile Öngörülemezliği, Öngörülemezlik İnançları Ve Kontrol Odağının Depresif Belirtiler, Obsesif-Kompulsif Belirtiler Ve Kaygı Belirtileri İle Olan İlişkisinde Duygu Düzenleme Zorlukları, Belirsizliğe Tahammülsüzlük Ve Stresle Başa Çıkma Tarzlarının Aracı Rolünün Yapısal Eşitlik Modellemesi İle İncelenmesi, Yayınlanmamış Doktora Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı, Ankara.

 

Karaşahin Işık, B. (2021). Ekrana Maruz Kalmanın Çocukların İyilik Hali Üzerindeki Etkisi: Duygu Düzenleme ve Aile İşlevselliğinin Rolü. Yayınlanmamış Doktora Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı, Ankara.

 

Cüre – Acer, S. (2020). Ebeveynlik Tutumunun Psikolojik Belirtilere Etkisinde Zihinselleştirmenin, Dayanıklılığın Ve Çocukluk Çağı Deneyimlerinin Rolü: Nesiller Arası Bir Çalışma. Yayınlanmamış Doktora Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı, Ankara.

 

Korkmaz, B. (2019). Cinsel Saldırıya Maruz Kalan Kadınlarda Psikoterapötik Değişim Sürecinin Vaka Dizileri Deseni Ve Öyküleyici Analiz İle İncelenmesi. Yayınlanmamış Doktora Tezi. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı [Önceki tez danışmanının emekli olması nedeniyle yazım aşamasında mecburen devralınmıştır.].

 

Adalı-İlter, N. (2019). Obsesif Kompulsif Belirtilerin Üstbilişsel Model Temelinde Yordanması: Düşünce-Kaynaşma İnançları, Ritüeller Hakkındaki İnançlar, Durdurma İşaretleri, Düşünce Kontrol Yöntemleri ve Onay Arama. Yayınlanmamış Doktora Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı, Ankara.

 

Barlas, L. (2018). Opioid bağımlılığı tedavisinde olan bir grup hastada öz bildirim ile davranışsal dürtüsellik değerlerinin karşılaştırılması. Yayınlanmamış Doktora Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı, Ankara.

 

Çakır, Z. (2013). Kadın Üniversite Öğrencilerinde Yeme Tutumlarının Mükemmeliyetçilik, Sosyotropi-Otonomi, Üst Bilişler, Duygulara İlişkin İnançlar, Duygusal Zorlanmaya Toleranssızlık ve Kaçınma İle İlişkisi: Yatkınlaştırıcı ve Sürdürücü Faktörlere Dayalı Bir Model Önerisi. Yayınlanmamış Doktora Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Batum-Panayırcı, P. (2012). Obsesif kompulsif belirtilerin yordanmasında algılanan ebeveynlik biçimleri, üstbilişsel inançlar, obsesif inançlar ve düşünce kontrol yöntemlerinin rolü: üstbilişsel model çerçevesinde bir inceleme. Yayınlanmamış Doktora Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

 

Özkan-Ceylan, A. (2010). Dikkat ve Ketlemenin Davranış, Beyin Elektrofizyolojisi ve Kişilik Ölçümleriyle İlişkisi: Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Belirtileri Gösteren ve Göstermeyen Gruplar Üzerinde bir Çalışma.  Yayınlanmamış Doktora Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı [Önceki tez danışmanının emekli olması nedeniyle yazım aşamasında mecburen devralınmıştır.].

 

Tosun, A. (2005). Depresif Belirti Düzeyi Yüksek ve Düşük Kişilerde, Depresif bilişlerle bağlantılı Otobiyografik Anıların Karakteristik Özellikleri: Benlik sistemi ve otobiyografik bellek. Yayınlanmamış Doktora Tezi.  H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Psikoloji Anabilim Dalı.

bottom of page